Dag 2 – Duinen van Maspalomas & Puerto de Mogan

Uitgebreid ontbijt in het zonnetje

Na het (heeeeel uitgebreid) ontbijt, aan het raam, in het zonnetje, wat heerlijk was, zijn we richtig Maspalomas vertrokken, omdat de weerapp zei dat het daar mooi weer zou worden.

De duinen van Maspalomas

De duinen waren een bijzondere ervaring. We wilden wel eens tot aan de oceaan wandelen die we in de verte zagen, maar het was een avontuur om er te geraken. Je begint in een richting te lopen, en dat ziet er goed uit, maar dan kom je ineens voor een duinafgrond te staan die je niet op voorhand kon zien aankomen. Elk moment opnieuw strategie herbepalen. Zullen we dan die richting uitgaan? Gaat dat doorlopen? De weg is soms leuker dan het doel. Al was het doel ook leuk.

Fotoshootje

Mooie beelden onderweg gezien. Veel van photoshootje gedaan ook.

Wat ons opviel was dat ze de naam wel niet zo goed hebben gekozen. Wij vonden dan poco palomas beter zou passen. 🙂

Telebancos por aqui

Ons Spaans begint er wel op vooruit te gaan. We spreken het wel vooral tegen elkaaros. Is het agui naar rechtsos? Oh kijk, daar een affichos van mijn trabbachos.

Ons eerste oceaanbezoek van deze reis.

Die stevige fysieke inspanning van de duinenwandeling maakt ons dessertje van gisteren al goed.

Aiaiaiaiai Puerto Rico

Dan zijn we naar Puerto Rico gegaan. Het klinkt exotischer dan het was. Waar ze voor waarschuwen van de lelijke kustlijnen die volgebouwd zijn en hypertoeristisch, awel, zoiets. Ze hebben hier duidelijk geen stedenbouwkundige dienst op de gemeente die een beetje in het oog houdt dat het allemaal op iets trekt.

Puerto de Mogan

Dan zijn we nog wat doorgereden naar Puerto de Mogan en dat was het mooiste plaatsje dat we hebben gezien. Dat had nog een beetje een ziel en een beetje authenticiteit.

We hebben er heel veel trappen beklommen tussen kleine huisjes op een berg, en helemaal boven gekomen konden we dan terug naar beneden kijken. En van photoshootje doen natuurlijk. 🙂

Na die trappen was ons uitgebreid ontbijt van deze ochtend ook weer goed gemaakt, waardoor het er op neerkwam dat we al sinds gisterenmiddag eigenlijk geen calorieën meer hadden opgedaan die nog niet verbrand waren… Tijd voor tapas. 🙂

Voor we teruggingen wou Leen nog even naar een straatje waar we waren langs gereden met bloemen, en ohoh. Dat was het allermooiste plekje van Puerto de Mogan. Zo gezellig, die pleintjes, en zo mooi die straatjes met bloemen. Dat straalde echt iets gezelligs uit.

4 seasons in 1 day

Het weer was heel wisselend. We hebben heel mooi, warm, zonnig weer gehad, we hebben een zandstorm gehad in de duinen, we hebben regen gehad, heel erg bewolkt en heel veel regenbogen.

Jetty goes Formule 1

Ik heb helemaal mijn draai gevonden met onze kip (Polo) Jetty. Echt een fijn autootje. Tijdens de laatste kms in het naar huis rijden is het altijd wat stressy, want gisteren waren we fameus verkeerd gereden, en deze keer was het al donker aan het worden en wou ik graag in één rechte lijn naar huis. Gingen we de gps volgen, of toch maar proberen te doen in omgekeerde volgorde wat we deze ochtend hadden gedaan?

Op een rondpunt moesten we een beslissing nemen, gps volgen, bordjes arucas volgen, of toch maar rechtdoor, in de hoop dat dat ene rondpunt van deze ochtend nog iets verderop lag? Ik vroeg Leen, wat doen we? Welke kant? Leen wist het ook niet, het was even aarzelen, maar ik moest snel beslissen, want het was druk op het rondpunt, het werd rechtdoor, en op dat moment deed ik iets fout met de embriage, waardoor Jetty heeeeel hoog in toeren ging, en ik vervolgens in speedtempo toch nog over het rondpunt vloog. Ik heb nog nooit zo hard moeten lachen als toen. Ik had tranen in mijn ogen en kon bijna niet zien hoe ik dat rondpunt af moest tussen al die andere auto’s van het lachen. Gieren!!!

Kamer

Zicht vanuit onze kamer.

Zicht in onze kamer tijdens het blogschrijven.

Het was dus een megaleuke dag vandaag. Nog van dat. 🙂

2 reacties op ‘Dag 2 – Duinen van Maspalomas & Puerto de Mogan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s