Dag 3 – Westkust

Het weer

Deze ochtend was het aan het gie-ten toen we aan het ontbijten waren. Dat zag er even niet zo goed uit. Het water kwam zelfs binnen (onder de deuren) van het restaurant. En ook de weerapp zei dat het in elk dorpje van Gran Canaria vandaag de hele dag non stop zou regen en/of stormen. Maar ondertussen hebben we al door dat we ons daar niks van moeten aantrekken. En inderdaad, 10 minuten later scheen de zon al weer.

Ontbijt

Een ideetje van wat we hier kunnen eten als ontbijt.

Road trip

Vandaag gingen we op road trip langs de westkust. We hadden gezien dat er een heel mooi dorpje was, Puerto de las Nieves, waar we eens langs wouden. En verder was er de mooiste kustroute van de hele wereld (volgens een site) die we wilden doen. En dan had ik nog op de site van Wacca.be gezien dat er op het uiterst westelijke punt van ons eiland een heel mooi plaatsje was, van 6 parkeerplaatsen, waar een local wat eten en drinken verkocht.

Dat was zowat het plan voor vandaag.

Stoppen voor foto’s

Al in het begin van onze road trip zagen we een mooi plaatsje met rotsen en hele grote golven. Tijd voor een eerste fotoshoot.

Puerto de las Nieves

Puerto de las Nieves viel enorm tegen. We hadden er hele mooie foto’s van gezien op internet, maar in het echt was het echt niets. Bovendien begon het net te gieten en stormen op het moment dat we langs de 3 restaurantjes wandelden. Nee, daar was niets aan.

Maar we zagen het patroon wel. Gisteren was ook het eerste (duinen van Maspalomas) heel tof, het tweede (Puerto Rico) trok op niks en het 3e was het mooiste (Puerto de Mogan). Dus het zag er goed uit voor het vervolg.

Botanische tuin

Onderweg nog even gestopt in Agaete, waar we een botanische tuin ontdekte. Niet echt bijzonder, maar alé, beetje in het groen rondgewandeld. Die boom die precies olifanten/neushoorn/nijlpaardpoten had, was wel tof;.

Ai caramba!

Als we terug in onze auto zaten, begon de zon al weer te schijnen. We begonnen aan de mooiste kustroute, toen er ineens een oranje lampje met een uitroepteken op mijn dashboard ging branden. Er kwam ook even een tekst op mijn dashboard, maar die was in het Spaans, en ik moest de baan in het oog houden, want het waren kronkelige smalle weggeltjes door de bergen. Hm. Wat doen we daarmee? Mss toch best stoppen en eens in het boekje kijken?

Het boekje was alleen in het Spaans, maar met wat Frans en een vage herinnering aan mijn jaartjes Latijn in het middelbaar, kon ik eruit afleiden dat het iets met verlies van druk van de banden te maken had.

Reden tot paniek of doorrijden? Mijn 2 laatste auto’s hebben de afgelopen jaren wel vaker lichtjes doen branden met waarschuwingen, maar daar was nooit iets aan. Gewoon doorrijden dan? Hm… we gingen net een trip tegemoet van kilometers lang door bochtige smalle bergweggeltjes, waar het niet gemakkelijk zou zijn om ons te komen depaneren als het nodig zou zijn. Misschien toch maar best even op zoek naar een tankstation om de banden op te pompen?

Zo gezegd, zo gediggiedaan.

6km terugrijden en we kwamen we aan bij een tankstation. We lieten voor de zekerheid de mensen van het tankstation nog even het instructieboekje lezen om ons probleem duidelijk te maken, en idd, tijd om naast het luchtmachien te gaan staan. De 4 banden hadden duidelijk te weinig lucht. Ze hadden 2,5 Kg nodig, en sommigen zaten onder de 1 kg… Ook al zag je dat er helemaal niet aan. Alles opgepompt.

Voor ik vertrok wou ik nog eens checken wat de situatie nu was. Nog eens alle banden checken, en de meesten moesten weer bijgepompt worden. Hm… dat is niet goed. Alles weer bijpompen. Probleem is dat de banden ook lucht verliezen als je dat spel eropsteekt en weer afhaalt.

Ik startte de auto, en hij gaf nog altijd het oranje ! lampje. Damn. Dan hadden we een probleem…

In heel de auto was er nergens een telefoonnummer te vinden van Hertz. Gelukkig had ik alle documenten naar mezelf gemaild, en daar vond ik hun nummer. Gebeld. Ze zeiden dat als we even naar de luchthaven konden komen dat we dan een andere auto kregen. Maar wij zaten aan de andere kant van het land. We legden uit dat we alles hadden opgepompt, maar dat het lichtje bleef branden. Hij zei iets in de aard dat dat geen kwaad kon, dat dat een nieuwe auto was ofzo, en dat we er mee mochten verder rijden, maar als we wilden konden we de auto komen omwisselen, en ze hebben ook een office in Las Palmas, wat dichter bij ons. Ok dan…

Er was een vriendelijke local met een dikke Mercedes (no habla espangol), die onze 4 banden nog eens opnieuw heeft opgepompt. Ik vroeg hem even te wachten tot ik opnieuw had gestart en toonde hem het lichtje, en die stelde ons ook gerust dat dat geen enkel probleem was.

Westkust

Ok. Dan doen we verder met onze road trip langs de kust. Bochtjes, soms wat smalle wegen, langs de vangrail, tegenliggers, wel goede banen hoor, mooie asfvalt, Leen heeft mooi foto’s getrokken terwijl ik één en al concentracion op de weg was.

Het allermooiste plaatsje!

Door den duur werd ik echt wel moe en had ik er even genoeg van. Pfff… Zien of we hier ergens even kunnen stoppen? Ah daar een pijltje naar een playa. Laat ons daar maar even afslaan.

En ooohhh…. Wat een heerlijk mooi plaatsje hebben we daar ontdekt!!! Heerlijk rustig, heel weinig mensen, mooi mooi mooi uitzicht, super gezellige bar met latino/salsa muziek, een keilief mooi zwart hondje, een mini haventje met 5 boten en ne paardekop.

Puerto en Playa de la Aldea. Echt. Dit was een plaatsje om helemaal tot rust te komen. Even gewoon te zijn, zitten, kijken.

Garlic

Ze doen hier ongelooflijk veel look in het eten. Ik ruik en eet dat wel graag. Leen is er minder fan van. De afgelopen dagen moesten we na het middag eten (dat we hier rond 16u30 eten, blijkt zowat onze tijd van honger te zijn na ons uitgebreid ontbijt) altijd opletten dat we geen lookboeren in de auto lieten. 🙂

Veranderlijk weer

Ook hier hebben we weer alle weren gezien (als er een meervoud voor weer bestaat ;-). Stralende zon, regen, zon, wind, zon, wind die regen woest onder het afdak van ons restaurantje blaast, zon …

Terug naar het hotel

Na het eten nog wat op het keienstrand gezeten (op de boord van de rand van de ‘dijk’), wat rond gewandeld en dan terug naar huis. Er was niets aan de banden te zien, maar toch maar voorzichtig gedaan.

Langs die rotsen vielen er ook vaak stenen naar beneden, en lagen er op de weg, altijd netjes rond gereden.

En van zodra we de bergen terug uitwaren, weer naar het tankstation gegaan waar ze lucht hadden, alle banden gecontroleerd, en ze waren allemaal ok, alleen de linkerachterband had minder dan 1 kg lucht (van de 2,5). Ok, daar zit het probleem dus.

Morgen rijden we naar Las Palmas en gaan we meteen met onze Jetty naar Hertz. Ik ga haar wel een beetje missen als we haar moeten terug geven. Het is zo’n leuk autootje…

Nu hopen we alleen dat de linkerachterband deze nacht niet helemaal plat gaat. Nu ja, dan moeten ze ons hier maar komen depaneren. Beter als we in het hotel zitten dan ergens in the middle of nowhere in de bergen.

Lek

Ondertussen regent het ook binnen in onze kamer. Op 3 plaatsen drupt er waren van het plafond naar beneden (niet op onze bedden), en ook onder vensterbank zijn er een aantal stroompjes nat van het water op de muur.

We hebben het net aan de receptie gemeld, en blijkbaar heeft het hier nog nooit zo hard geregend en gewaaid als deze week.

Haha, we hebben het weekje wel uitgekozen om naar hier te komen. Maar geen probleem voor ons. Wij hebben altijd geluk en zijn op het juiste moment op de juiste plaats. 🙂

Internet

Er is geen internet op de kamer, alleen aan de receptie en in een ijskoude, ongezellige ruimte met veel te straf licht naast de receptie.

Ze steken er ’s avonds het haardvuur aan, maar dat maakt het niet warmer, het stinkt er naar de rook, en toen Leen er gisterenavond naartoe kwam nadat ik er al even had gezeten om foto’s op te laden enzo, zei ze dat mijn ogen helemaal rood waren, dat de rook er niet wegkon en dat we daar beter niet konden blijven zitten.

Dan maar naar de zetelkes in de receptie, maar dat vinden de mensen die daar werken dan weer niet zo leuk, ook al hadden ze in het begin gezegd dat er daar ook free wifi was.

De 3G op de iPhone valt meestal wel mee, al gaat alles veel trager, en soms heeft hij ook geen signaal. Maar meestal lukt het wel om hier op Google maps te rijden.

Maar dus… het was weer een suuuuuuperleuke dag vandaag. Nog van dat! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s