Dag 4 – Nieuwe auto & Las Palmas

Goodbye Jetty

Deze ochtend bleek de linkerachterband van onze Jetty het begeven te hebben… Wat achteraf gezien wel een beetje logisch leek. 🙂

Hertz gebeld, het probleem uitgelegd. Ze zeiden dat er een reserveband in de koffer lag en dat we die zelf moesten opleggen, en dan naar de luchthaven rijden om de auto in te wisselen.

De reserveband en het materiaal uit de koffer halen is ons gelukt, maar die krik in een positie krijgen dat we die onder de auto konden schuiven, bleek een hele uitdaging.

Er kwam gelukkig net een koppel de parking op die ook in onze Haceinda verblijft, en die man heeft de krik dan bestudeerd en uiteindelijk, na lang proberen, en brute kracht te gebruiken de krik in opkrikpositie kunnen krijgen.

De dopjes van de wieldoppen afhalen, dat ging me wel lukken dacht ik, maar ook daar bleek de schroevendraaier die in het eerste-hulp-bij-platte-band-pakket zat niet de juiste maat te hebben.

Maar ook daar heeft de meneer van het koppel iets op gevonden.

Nadat de bouten losgemaakt waren, was het de bedoeling dat we de band er zouden kunnen afnemen, maar ook dat ging niet zoals het zou moeten. De meneer heeft er tegen zitten stampen, aan zitten trekken, erop geslagen van de achterkant met een tool die in de eerste-hulp-kit zat, maar ook dat werkte niet.

Leen ging dan in de Hacienca op zoek naar een hamer, maar kwam al snel terug met een stoere, sterke man en een vertaler, en de stoere, sterke man, heeft door heel hard op te band te stampen, da band los gekregen, en die heeft de reserveband er dan kunnen opleggen.

 

Toch handig, zo wat hulp krijgen. 🙂

Dus op ’t gemak met onze Jetty naar de luchthaven, en daar hebben we een andere Jetty gekregen. Alé, opnieuw een Polo (had ik gevraagd, want rij daar nu wel heel graag mee), ook met JTY in de nummerplaat, een zilvergrijze nu (iets minder mooi), maar met een extra feature: usb aansluiting in de auto, dus nu kan de phone onderweg opgeladen worden. Dat is wel handig want hij wordt intensief gebruikt voor Google Maps en het nemen van fotootjes.

Maar we konden de nieuwe auto niet dezelfde naam geven als de vorige, dus is hij José (spreek uit chosée) gedoopt, naar de grappige man van Hertz die ons heeft geholpen.

Ik was aan het zeggen dat ik heel graag terug een Polo wou, en hij zei dat hij eens ging kijken. Dat hij misschien nog een Lamborghini had staan. 🙂

Las Palmas

Nadien zijn we doorgereden naar Las Palmas. Daar wel wat stressmomentjes in de auto gehad. Heel druk, we hadden een nog niet zo duidelijk plan van waar naartoe en dan file en een drukke stad, en Google maps die niet altijd wist dat er een splitsing was, waardoor we dan wel eens verkeerd reden en in een andere file terechtkwamen.

Ik had ergens gelezen dat er een mooie boulevard was aan de Playa de las Canteras, dus hebben we ons daar in de buurt geparkeerd en zijn we de dijk opgegaan.

De oceaan was mooi blauw, het zand mooi geel, en omdat het te fris was, lagen er geen mensen op. 🙂 De lucht was links grijs en mistig, maar rechts mooi blauw en zonnig.

We hebben er op een terrasje gegeten, en wat later tijdens het wandelen op de dijk, brak de zon goed door, en hebben we nog een terrasje gedaan en echt genoten van het heerlijke weertje (voor ons leek het grijs, maar boven ons, niet op de foto, was het blauwe lucht en lekker warm).

Wat ook sympathiek was: een schommel voor kinderen die in een rolstoel zitten.

Nadien zijn we nog naar het oude centrum gereden. Daar hadden ze wel hun best gedaan met wat oude gebouwen, maar dat was niet zo bijzonder. De regenboog wel. 🙂

Nadien nog even langs het modernere centrum. Dat leek wel gezellig met zijn winkeltjes en bars en restaurantjes.

En dan back home.

Binnenterras Hacienda

Als het mooi weer is, moet het hier echt heerlijk zijn. Zo’n mooi binnenplein dat ze hier ook hebben om buiten te zitten.

We hebben verschillende local mensen gehoord die zeiden dat het al een jaar niet meer heeft geregend.

Maar zoals gezegd, we hebben er niet zoveel last van, want is altijd maar even. Maar het zou toch een beetje leuker zijn mocht het hier heerlijk warm zijn en stralende zon, zodat we ook aan het hotel wat meer konden buiten zitten en niet altijd moeten rondlopen in een fleecevest met sjaal. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s