Dag 5 – De bergen in (storm, wind en regen, verhinderen hen niet)

De bergen in

Vandaag wilden we wel eens naar Roque Nublo gaan kijken. Pica de las Nieves ligt daar ook in de buurt, dus dat zou onze volgende stop worden, en dan in het terugrijden misschien nog eens naar Teror, wat ook een mooi bergdorpje zou zijn. Maar het is een beetje anders uitgedraaid…

Ik had gelezen dat je goed vroeg moest vertrekken voor Roque Nublo, want dat de parking anders volstaat.

Dus, om 8u gaan ontbijten (vroeger gaat het restaurant niet open) en we zaten al vroeg in ons Polo’ke.

Hele steile straten

De rit door de bergen was heel bijzonder. E-norm (!!!) steile wegjes naar omhoog, smalle wegen, bochtjes, maar wel mooi. In tegenstelling tot de kustroute van 2 dagen geleden, waren er hier af en toe ook nog eens dorpjes. En de omgeving was ook heel mooi groen met een grote variëteit aan planten, bomen, bloemen, cactussen,…

Dichte mist

Maar al snel kwamen we in hele dichte mist terecht. We zagen niets meer rondom en ik moest het doen met een paar meter zicht vooruit. Maar goed… Misschien is dat normaal op deze hoogte, want we waren fameus aan het klimmen. (Toch echt heel blij dat we een upgrade van de auto hebben genomen).

Filmpje

Storm, wind en regen

Wat later begon het ook heel hard te regenen. En even later ook nog te stormen. Het was best wel een intensieve bergrit, van ongeveer een uur (niet zoveel kms, maar het was meestal aan zo’n 40 km per uur – en ik ben geen bange chauffeur).

Ondertussen waarschuwde José (de auto) ons ook dat het nog maar 4°C was, en dat de grond dus ook glad kon zijn met een sneeuwvlokje (stel je voor, in Gran Canaria).

Kereweerom

We hadden nog een kwartiertje te gaan, toen we een stopplaats tegenkwamen. Leen gaf aan dat zij het met dit weer echt niet zag zitten om die rots op te gaan, en met die mist zouden we ook helemaal geen mooi uitzicht hebben van boven. Had het dan nog zin om verder door te rijden?

Nee… We gaan dat niet doen.

Filmpje

Stormy weather

Het was ongelooflijk. De wind dreigde ermee ons autootje op te pakken en in de afgrond te gooien. Gelukkig hebben we de afgelopen dagen veel dessertjes gegeten, waardoor we onze Polo aan de grond konden houden. 😉

Echt, ons autootje wiebelde heen en weer van de storm!

Verrassend Tejeda

We zijn teruggekeerd, en nog een kwartiertje verderop lag een klein bergdorpje, Tejeda, waar we zijn afgestapt, en dat was een hele leuke verrassing. Supersympathiek, mooi, gemoedelijk bergdorpje, waar er waarschijnlijk wel stedenbouwkundige voorschriften zijn en alle huisjes en straatjes er mooi uitzagen.

Het was er wel nog heel koud en met mijn 2 t-shirts met lange mouwen en fleecevestje had ik het ijskoud.

Mini winkeltje

Er was een klein winkeltje van een mevrouw in het rood die geen woord Engels sprak. Het was alsof ze het winketje had waar ze als kind van droomde. 2 Regenjassen, een paar aloe vera verzorgingsproductjes, wat souvenirmagneetjes, een paar dikke truien en een paar zelfgebreën mutsen. En haar kassa’tje met tv waar ze naar kan kijken als er geen klanten zijn. En ze zag er zo gelukkig als een kind uit.

Over the rainbow

Omdat het daar zo vaak regent, en dan weer stopt met regenen, zijn we hier wel verwend als het op regenbogen aankomt.

Warme chocomelk om op te warmen (in Gran Canaria)

We hebben dan een ouderwets ongezellig cafétje gevonden waar we een koffie en warme chocomelk hebben gedronken.

Tweede kans

Het begon een klein beetje op te klaren, dus besloten we om Roque Nublo een tweede kans te geven. We hadden nu toch ook al zover gereden, en mss ging het slechte weer wel over?

Moedige campeerders

Bijna bovenaan de berg waar de roque Nublo begint, bleek er een camping te zijn waar er effectief een tent stond! Je moet onze filmpjes zien om een idee te krijgen van hoe de weersomstandigheden daar waren.

Dat waren hele moedige campeerders!

Roque Nublo

Aangekomen aan de Roque, bleek het echt niet te doen, om daar zelfs maar 1 minuut buiten te blijven staan. Ik hoop dat ik de filmpjes hier kan opladen om een idee te geven… Het was er vriezig koud, hele straffe wind die je bijna omver blies. Maar heel hard gelachen hebben we wel! 🙂

Filmpje

Snel door Teror

Dan maar naar Teror, maar dat bleek helemaal niets te zijn.

Uitkijkpunt zonder zicht

Onderweg nog eens gestopt bij een uitkijkpunt, waar er asboluut niets te zien was door de mist. 😀

Arucas

Daarna zijn we onze eigen dorp eens gaan bezoeken. We hadden in reviews 2 goede restaurantjes gevonden, maar die waren in de realiteit nergens te bespeuren op de aangegeven adressen.

Een local heeft ons dan de weg gewezen naar een snackbarreke dat goed zou zijn en ‘economica’. Ok. Daar hebben we wel lekker gegeten (voor 11,30€ voor ons 2) en nadien zijn we eens naar de grote kathedraal gewandeld (was toe) en hebben we nog wat mooie straatjes in het oude centrum ontdekt.

Daar hebben we ook een zaakje gevonden waar ze lekkere patisserie (enkel taartjes en koekjes) hadden.

Lezen/bloggen

En nu zitten we onder het overdekt terras van de Hacienda, er is wel wat licht, maar t is wel met veel warme kleren aan, een dekentje over mij en mijn handen zijn bijna bevroren.

Gran Canaria. Het land van de eeuwige zomer. Ofzo. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s