Dag 7 – De krater van Bandama & Vamos a la Playa del Inglès

Wat gaan we vandaag eens doen?

De weerapp zag er weer niet zo goed uit voor vandaag. Overal regen of storm. Dan nog maar eens het binnenland in?

We konden naar de krater gaan kijken. De stuwdammeren stonden eventueel ook op het programma, maar de Belgen die we deze ochtend bij het ontbijt spraken, waren er gisteren geweest en zeiden dat het niet zo spectalulair was.

We hadden ons al goed warm gekleed om de storm in het binnenland te trotseren, toen ik beneden een Duitser tegen andere Duitsers hoorde zeggen: “Naar het zuiden gaan. In Maspalomas, Playa del Ingles en Mogan is het altijd goed weer.” (maar dan in het Duits)

We wisten eigenlijk wel dat dat niet helemaal klopte, want in Maspalomas en de eerste keer Mogan hadden wij ook regen en wind gehad. Maar toch had het een zaadje gepland.

Anders even naar de krater en dan toch nog eens naar het zuiden? Toch eens naar Playa del Inglés gaan kijken en als het echt zo lelijk is als alle blogs en mensen en sommige boekskes zeggen, dan rijden we door naar Mogan.

 

Winter- of zomerkleren?

Zouden we dan toch ook wat zomersere kleren meepakken? Gho kweetniet. Alé, ja, we kunnen het maar in den auto hebben liggen he. Dus nog even terug naar de kamer om mijn sandalen, t-shirt met korte mouwen en losse broek.

De krater

Mooie route naar de krater gedaan. Klimmen klimmen klimmen, maar deze keer niet zo hoog als naar de Roque Nublo, en er hing geen mist dus we konden ook nog rond ons kijken.

Leuk uitzicht van daar boven. En helemaal beneden in de krater stond een huisje. Speciaal.

De zon scheen, maar er was een frisse wind, dus de fleece kwam van pas.

Daarna zijn we ook nog naar een klein dorpje daar in de buurt (Santa Brigida) gereden waar er ook (misschien niet 100% bindende) stedenbouwkundige voorschriften waren.

Playa del Inglès

Heel veel bronnen zijn zo negatief over Playa del Inglès. Dus gingen we met 0,0 verwachtingen ernaartoe met het idee dat we meteen konden doorrijden naar Mogan als we wilden.

Google Maps was een beetje van de kaart en heeft ons naar een plaatsje geleid zo’n 2 km ten noorden van Playa del Inglès, waar we onze auto heel gemakkelijk (en gratis) kwijt konden, op 2 stappen van een wandelpad net boven het strand. En het was er heer-lijk weer! Yes! Totaal onverwacht nog een heerlijke zonnedag erbij.

Aangekomen aan het strand terug naar de auto gegaan, en de sportschoenen vervangen door sandalen, de 2 t-shirts met lange mouwen door t-shirt met korte mouwen en de jeans door de losse zomerbroek.

Eerst een terrasje gedaan.

Het was 2 km wandelen richting Playa del Inglès en wat een heerlijk wandelpad was dat zeg. Heel rustig, fantastisch uitzicht, gewoon wandelen in het zonnetje en naar de zee kijken.

Een beetje verder liepen we dan door een straatje met een paar restaurantjes en winkeltjes, maar ook allemaal heel beschaafd.

En nog wat verder was dan de echte playa del inglès met nog veel meer restaurantjes en terrasjes en winkeltjes. Maar dat de mensen daar nu zo moeilijk over doen?

We hebben iets gedronken op een terrasje in de zon, dan nog wat verder gewandeld en heerlijk gegeten voor geen geld en ondertussen nog 3 gasten toffe Capuera dingen zien doen.

Wat een heerlijke extra zonnedag was dat! Het voelde aan als 29°C. Echt genieten!

Dus als iedereen zit te roepen dat Playa del Inglès verschrikkelijk is? Ik weet het niet. Ik vind het onderroepen (tegengestelde van overroepen). Of misschien is het in de zomer wel iets te druk, maar nu, zo begin februari was het echt wel ok hoor.

Dus… wij zijn heel heel blij met deze onverwachte extra zonnige dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s