Zweeds Lapland – Aurora Mountain Lodge – Xplore The North

Zondag 11 maart vertrek ik samen met een vriendin voor een weekje naar Zweeds Lapland.

We hebben geboekt bij Xplore The North, een reisorganisatie waar verschillende mensen die ik ken al mee hebben gereisd en iedereen is su-per enthousiast over de organisatie.

Waar

We zullen in de Aurora Mountain Lodge zitten in Lannavaara in Zweden en dat ligt hier:

lannavaara on map europe

Wij hebben Aurora Mountain Lodge Lapland Dream geboekt.

Wat gaan we doen

Wat gaan we er doen:

 • (Hopelijk) het noorderlicht zien, maar ik heb al gehoord dat ook al zie je het niet, dat dat helemaal niet uitmaakt, dat zo’n vakantie gewoon een onvergetelijke ervaring is
 • Huskytocht
 • Sneeuwscootertocht over de Lapland taiga
 • Bezoek aan de Sami en rendieren
 • Genieten van de ongekende stilte en het uitgestrekte wijdse landschap

Waar gaan we slapen

We hebben een chalet geboekt voor 2 tot 5 personen, met 2 slaapkamers, een livingske en open haard.

aurora mountain lodge chalet

Temperatuur

De afgelopen weken was het daar rond de -27°C, maar nu zag ik net dat het er volgende week erg warm wordt (voor hun normen). 😉

weer lannavaara

Wat neem je mee?

Dat vind ik best wel spannend. Ik hou heel erg van ‘travel light’ en minimalisme enzo. En bovendien ben ik een grote optimist (och ’t zal wel allemaal niet zo erg/kou zijn).

Maar voor mijn Gran Canaria reis had ik toch iets te weinig warme kleren mee… En ik denk dat de lol er snel af is als je altijd zit te bibberen van de kou bij “min-erg-veel-graden”.

Xplore the north zorgt voor hele dikke winterbotten, hele dikke handschoenen, een hele warme skibroek en een hele warme jas.

Wat moet je zelf meenemen qua kleren:

 • thermisch ondergoed (t-shirt en broek)
 • een tussenlaag (fleece of andere vesten/truien)
 • muts
 • dunne handschoenen voor onder hun dikke handschoenen
 • liner kousen en skikousen

Ik ben vandaag nog eens naar Decathlon gegaan voor wat tussenlagen. En toen ik thuis kwam besefte ik dat ik eigenlijk ook geen gewone muts meer heb (heb ik eens allemaal weggegeven tijdens een minimaliseerronde), maar gelukkig bij Veritas nog één gevonden.

Nu zat ik nog wat op te zoeken en te lezen, en las ik dat je ook best hand- en voetverwarmers meeneemt, zoals dit. Maar is dat nu echt nodig?

Foto’s trekken

Ik trek tegenwoordig al mijn foto’s met mijn iPhone. Ik heb al gelezen dat je om het noorderlicht te kunnen trekken goed gerief nodig hebt, zoals een spiegelreflexcamera en een statief, dus ik ga ervan uit gaan dat mijn reismaatje wel goede foto’s zal trekken. 🙂

Bovendien had ik ook gehoord dat de iPhone, en zeker de iPhone X problemen heeft bij koude temperaturen. En het probleem lijkt nog niet opgelost als ik de blogpost van Herman van Dailybits lees die er eind januari dit jaar was.  Dus ben ik er op voorbereid en heb ik nog ergens een Lumix compactcamera gevonden die ik over het hoofd heb gezien tijdens mijn minimaliseerrondes. 🙂 Hopelijk kan ik daar wel wat beeldmateriaal mee verzamelen.

17 maart

En oh ja… Het gaat de eerste keer in mijn leven zijn dat ik niet thuis ben op mijn verjaardag! 17 maart… 🙂  Maar ik zorg er wel altijd voor dat er leuke dingen op het programma staan, en dat zal dit jaar ook zeker het geval zijn.

Nog tips?

Dus … wat wel en wat niet meepakken? Iedereen die nog tips heeft… Ze zijn welkom! 🙂

Zin om een beetje mee te reizen? Als je je emailadres invult aan de rechterkant van de site, krijg je een mailtje als er een nieuwe blogpost verschijnt.

Tot binnenkort! 🙂

Ilse

2 reacties op ‘Zweeds Lapland – Aurora Mountain Lodge – Xplore The North

 1. Ohhh super dat je ook gaat!

  Nog wat tips:
  – Transfer van luchthaven naar lodge duurt 3uur. Zorg voor wat versnapering op de bus. Weet dat een flesje water in de Finse luchthaven 7EUR kost….. 😉
  – Kijk even of het een dubbeldekker bus is. Achteraan onderaan in de bus zijn er nog 12 zitplaatsen en wij zaten er volledig alleen.
  – Zalig eten daar de hele week. Neem een boek mee en zet je aan het haardvuur ’s avonds. Heerlijk plekje om tot rust te komen.
  – Als je met je rug naar hoofdgebouw staat is het noorderlicht te zien schuin-rechts voor je. Wanneer er geen maan is moet je zeker het bos in wandelen voor beter zicht.
  – Ga zeker op een vrije dag de cross-country ronde skiën op de berg aan het dorp met een groepje (is volledig verlicht). Je kan daar ook de 3 nonnen bezoeken en een vreemde ervaring meemaken met hen.
  – In de lodge kan je super warme wollen kousen kopen (aanrader en ook als cadeautjes) en ook voetenwarmers. Op de zeer oude dagen had mijn vrouw dit echt wel nodig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s