Warm/ koud eten & vertrouwen in het noorderlicht

Hoe warm moet je je kleren?

Het is altijd een beetje gokken wat en hoeveel je moet aandoen voor je naar buiten trekt.

Toen we gisterenochtend naar buiten gingen om de honden te zien vertrekken en daarna een uurtje in de sneeuw/zon te gaan zitten, had ik het best wel warm met mijn trainingsbroek onder de dikke skibroek. Maar tijdens de sneeuwscootertocht, kregen mijn knieën en voeten het tegen het einde toch wel fameus koud.

Vandaag gaan we een sneeuwscootertocht maken van 20u30 tot 23u. Dan ga ik toch voor wat extra laagjes zorgen, zeker omdat ze ook sneeuw voorspellen deze avond.

Gastronomisch eten

Het eten is hier echt ongelooflijk lekker. Pure verwennerij op sterrenniveau.

’s Ochtends en ’s middags is er buffet met allemaal lekkere en gezonde dingen.

Ontbijt

Lunch (met soep)

En ’s avonds is het altijd 2 gangen.

Gisteren was het bijvoorbeeld regenboogforel met velouté, aardappel, knolselder en bieslook en als dessert chocolademousse met bloedsinaas, churos en kaneel.

We worden hier echt zo in de watten gelegd…

Vertrouwen

Wat leuk is, is dat alles hier op vertrouwen werkt. Als we gaan eten, dan hangt iedereen zijn dikke jas (soms ook broek als je net van een activiteit komt) aan de kapstok (en je kan gerust waardevolle dingen in je zakken laten zitten), rugzakken worden gewoon in de hal gelaten tot je klaar bent met eten.

Het enige moeilijke is een beetje dat iedereen hier dezelfde jas en botten heeft. Dus als  je dacht dat je je botten uiterst rechts had gezet, maar iemand zet zijn botten nog iets rechtser, dan is het even passen om te weten welke nu de jouwe waren. 🙂

Ook in het winkeltje in de lounge zit niemand aan de kassa. Als je iets wil kopen, neem je het, ga je ermee naar de receptie, een zaal verder, en laat je het op je kamerrekening zetten.

Noorderlicht

We hebben een app waarop je kan zien waar het noorderlicht zit, en hoe groot de kans is dat je het gaat zien waar je bent.

Voor maandag en dinsdag zaten we op 2 (dan zou het al moeten kunnen), woensdag 3 (nog meer kans) en de rest van de week 4, wat een hele grote kans is.

Gisteren zagen we al een hele hele lichte groene gloed buiten. Maar dat kunnen we nog niet echt noorderlicht noemen. Maar het komt eraan. Ik voel het. 🙂

We hebben wel kunnen genieten van een ongelooflijke mooie open sterrenhemel met 1000 keer meer sterren dan je ooit in België zou kunnen zien.

Instagram

Ik zet regelmatig ook foto’s op Instagram. Klik hier.

Volg het verhaal

Zin om een mailtje te krijgen als er een nieuwe blogpost verschijnt? Vul dan even je adres in aan de rechterkant van de site.

Een reactie op “Warm/ koud eten & vertrouwen in het noorderlicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s