Sneeuwscootertocht by night

Gisteren om 20u30 moesten we klaarstaan om aan de sneeuwscootertocht te beginnen.

Ik moet zeggen dat het wel even hard was om te vertrekken. Zo lekker warm, gezellig binnen zitten, gaan eten, nog wat warm op de kamer zitten…

Ik ga normaal ook altijd rond 21 u slapen, en ik was ook al best wel moe na deze intensieve dag van wandelen en met de kicksled op pad gaan.

Maar we gaan geen kansen laten liggen om bijzondere dingen te beleven. Dus… extra veel lagen aangedaan en op naar de sneeuwscooters.

Het was wel beginnen sneeuwen, dat maakte de kans op noorderlicht een stuk kleiner.

We reden naar de top van de Aurora mountain (500m hoogte en de logde ligt op 350m ongeveer), omdat je van daar normaal een heel mooi zicht kan hebben op het noorderlicht (als er is).

Halverwege zijn we eens gestopt. Het was toen opgehouden met sneeuwen, er waren sterren te zien aan de hemel, en ook weer een lichte gloed van groen noorderlicht. Maar meer dan dit zou het niet worden volgens de app.

Als je je afvraagt hoe snel zo’n sneeuwscooter rijdt: we rijden meestal zo rond de 30 km per uur.

Boven op de top van de berg was het ijs ijs koud met de snijdende wind erbij, dus zijn we terug wat afgezakt naar een lager gelegen gebied, en daar hebben we dan van kampvuurke gedaan. We waren met 6 plus gids.

Verhalen aan het kampvuur

De verhalen aan het kampvuur vond ik wel leuk.

Ik vind het altijd leuk om mensen hun verhaal te horen, dus vroeg ik de gids hoe lang hij dit al deed, hoeveel maanden hij hier zit, wat hij de rest van het jaar doet enz. (Daarom vind ik het ook zo fijn om recruiter te zijn en mensen te mogen uithoren over hun leven. 🙂 ) Zeker bijzondere verhalen van mensen die de helft van het jaar canyoning in Spanje doen en de andere helft in Zweeds Lapland zitten intrigeren me.

Hij had ook een grappig verhaal van toen hij hier nog maar pas was. 2 Andere (vrouwelijke) gidsen hadden hem mee uitgenodigd naar de sauna. Er was toen nog geen sauna aan de lodge, maar ze huurden die aan het kristalmuseum af. Om wat af te koelen, waren ze even naar buiten gegaan. De ene gids had haar schoenen aan, de andere had een kleine handdoek bij en hij was in zijn blootje. Tot plots… de deur (met electronisch slot waar ze de code niet van hadden) achter hen dicht viel. Het museum was al toe en er was dus niemand meer in de buurt die hen kon helpen. Ze stonden even naar elkaar te kijken van dit kan niet waar zijn?!

Achter het muesum staan 3 huizen van mensen die er werken. Ze wisten niet wie waar woonde, dus ging het meisje dat de schoenen aanhad dan maar (in haar blootje) op pad terwijl de 2 anderen (hij kende die andere gids nog maar nauwelijks) in hun blootje op dat klein handdoekje bleven staan (voeten zijn blijkbaar het gevoeligst/pijnlijkst in de sneeuw).

Het meisje met de schoenen beldde bij het eerste huis aan, en dat bleek van de 85 jarige man te zijn, die niet zo goed te been was en geen Engels begreep. Zij met handen en voeten proberen uitleggen wat er was gebeurd, maar die man wist vooral niet wat hem overkwam. 🙂

Dan maar naar het volgende huis. Daar was niemand thuis.

Uiteindelijk bij het 3e huis deed de dochter van de eigenares open en die heeft hen terug binnen gelaten in de sauna.

Nadien hebben ze de code gekregen. 🙂

En blijkbaar deed het verhaal 3 dagen later al de ronde in een dorp 45 min verder.

We waren maar rond 23u30 terug aan de chalet en ik had het ijsijskoud.

Bij andere mensen werkt het zo dat als je later gaat slapen , dat je dan ook later wakker wordt. Maar niet bij mij. Of ik nu om 3u ’s nachts of om 21u ga slapen, ik word altijd vroeg wakker. Thuis rond 6u, hier rond 5u15 omdat er geen verduisterende gordijnen zijn. En vandaag was het zelfs 4u55. Ik voel me dus nog een beetje moe. Maar dat is niet erg. 🙂

Vandaag gaan we een hele dag op pad met de husky’s en de sleeën.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s