Leuke dingen in eigen land

Vorig weekend hebben we heel wat leuke dingen gedaan in eigen land.

Ontbijtbuffet – Belfleur – Houthalen

We zijn begonnen met een ontbijtbuffet bij Belfleur in Houthalen. Eén van mijn favoriete ontbijtadressen.

Je krijgt er koffie, thee of warme chocomelk, spek met eieren, en dan kan je je à volonté gaan bedienen aan het ontbijtbuffet met broodjes, beleg (kazen, vleesjes, zoet beleg), koffiekoekjes, peperkoek, cake, 2 soorten fruitsap,… Allemaal voor 15€ per persoon.

Ontbijtbuffet Belfleur

Nutshel – Neeroeteren

Sinds juli 2018 is Nutshel open, een nieuw vakantieconcept in Neeroeteren (Belgisch Limburg).

Zij noemen het glamping, het simpele genot van het leven in de natuur, tot rust komen, even alle connecties met de buitenwereld uitschakelen, om je connectie met de natuur terug te vinden.

Wij (een goede vriendin en ik) gingen het uittesten, want dat zijn allemaal dingen die ons wel aanspreken.

Wij hadden de kleinste cabin genomen omdat het toch best wel duur is. Wij betaalden 405€ voor 2 personen, voor 3 nachten (van vrijdag tot maandag). We kregen er 1 ontbijt bij, maar dat was pover (stuk brood, confituur, boter, koffie, thee en melk). En omdat we bij de eersten waren die gereserveerd hadden, kregen we er ook 1 BBQ bij. Normaal gaat die door in de cosy tipi beneden, maar omdat ze nog niet helemaal klaar waren met alles, kregen wij een superverzorgd en uitgebreid BBQ pakket aan onze cabin geleverd.

De tipi beneden

Ontbijt

(hier zouden ze ondertussen al aangewerkt hebben)

BBQ

Via het Barbeknoeierke. Gaat in de toekomst niet met pakket zijn, maar beneden in de tipi.

We gingen ook eens kijken naar de andere cabins die nog niet verhuurd waren (er waren 8 van de 30 cabins verhuurd dat weekend). Qua inrichting zijn ze echt SUPERmooi.

Het was leuk om te fantaseren over hoe het zou zijn om eenvoudig te leven in zo’n huisje van 3 m x 6 m in de natuur. Ik zou dat echt wel zien zitten.

Onze cabin was nog een stuk kleiner, maar het was warm (erg warm :-)) dus zaten we eigenlijk vooral buiten op ons terras.

Deze diashow vereist JavaScript.

Over de cabin zelf: het was er erg basic binnenin. Je hebt een keukentje met wasbak met enkel koud water met een primitief leidingsysteempje, waar eerst bijna geen water uitkomt en als je de kraan dan wat verder opendraait, maakt het een raar geluid en dan komt er ineens net iets te veel water uit. 🙂 Maar afwassen doe je dus met koud water, tenzij je eerst water wil gaan koken op het gasfornuis (met 2 pitjes).

Geen ijskast, maar wel een koelcel: een houten kist waarin je koelelementen steekt, die je elke dag kan gaan vervangen in de tipi beneden. Het werkt wel, maar ze ontdooiden toch wel tamelijk snel (bij temperaturen van 35°C) waardoor het eten begon te ruiken.

In de badkamer heb je een lavabo met koud en warm water. Zelfde probleem als in de keuken, ofwel te weinig water, ofwel te veel en een vies geluid. Een normale wc. En dan een originele bad/douchekuip om te douchen met warm en koud water. Er is geen mengkraan en het staat niet aangegeven wat warm en wat koud is (links warm). Hadden ze dat aangegeven, zouden ze veel minder waterverbruik hebben, want het duurt een hele tijd voor je een goede temperatuur geregeld krijgt, ook omdat hier het debiet van het water snel afneemt.

Nadeel van de badkamer was dat de sproeier boven de kuip iets te veel naar de buitenkant staat, waardoor er nogal water kan over spetsen en dat ligt er dan naast en kan niet weg. Dus de rest van het weekend moesten we wat scheef op de wc gaan zitten als we geen natte voeten wilden.

De verlichting is speciaal: een soort kerstlampjes in een jutten zak. Als je wat straffer licht wil, kun je de olielampen gebruiken die er staan.

De bedden waren goed. Er is beddengoed. Handdoeken en zeep voor de badkamer moet je zelf meebrengen. In de keuken is er afwaszeep en een handdoek.

Ondanks dat het buiten 35°C was, kregen we het ’s nachts wel goed fris met het raam open.

Nog een nadeel: je komt beneden toe, waar de parking is en de gemeenschapelijke bijeenkomstplaats zeg maar (de tipi). In die tipi ga je je ontbijt halen de eerste ochtend, en daar ga je ook koelelementen wisselen. Maar de huisjes staan boven op de berg, en het is echt wel een hele klim om boven te geraken. Voor mensen die slecht te been zijn is dit echt niet te doen. Zelfs ik zag er een beetje tegen om op de klim te doen.

Als je toekomt brengen ze jou en je bagage wel naar boven met een golfkarretje. Als je nadien wil gebruik maken van het golfkarretje, betaal je normaal zo’n 65€ voor het weekend. Ze waren nog aan het bekijken hoe ze dat gingen organiseren. Maar het is al erg duur voor een basic concept. Als je er dan nog 65€ moet bijtellen…

We hadden wel ontdekt dat we de auto ook boven konden zetten, maar vanaf een gegeven moment was de poort gesloten en konden we dus niet meer van de parking naar het domein.

Conclusie?

  • Het was er echt wel fijn en gezellig in ons huisje en we hebben er echt van genoten, op ons terras in de natuur.
  • De basic voorzieningen in het huisje zijn geen ramp, maar dan is de prijs wel erg hoog voor wat je krijgt. We gaan wel vaker een weekendje weg naar een huisje in de natuur, afgelegen en rustig. Maar daar hebben we dan wel alle comfort, veel ruimte, 2 aparte slaapkamers, een keuken en badkamer met alles erop en eraan. En we betalen bijna nooit meer dan 90€ per nacht. Terwijl we hier 135€ per nacht betaalden.
  • Nu waren er nog maar 8 van de 30 cabins verhuurd. We vragen ons wel af of de rust en stilte nog kan gegarandeerd worden als alle cabins verhuurd zijn. Want ze staan toch wel best dicht bij elkaar.

Maar dus… het was leuk om daar te zijn.

Indoor Skydiven – Fly In – Luik

We wilden ook wel eens gaan indoor skydiven, en dat zijn we zaterdagmiddag gaan doen bij Fly In in Luik.

Dat was echt een ge-wel-dige ervaring.

Wij hebben de Star Flight gedaan. Dat kostte 118€ voor 2 personen.

Zin om unieke sensaties te ontdekken? Ontdek de vrije val: 2 vluchten voor 59 euro. Dit pack bevat: Een briefing en een voorbreidingsperiode van 20 minuten. De uitrusting (combi, helm en bril) 2 vluchten over 1 slot van 30 min verdeeld.

Uiteindelijk ga je 2 keer een dikke minuut skydiven. En dat kan weinig lijken, maar dat is het echt niet. Precies lang genoeg, want het is best wel inspannend.

Wij hebben er op het moment zelf nog het foto- en filmpakket bijgenomen zodat we een paar dagen nadien ook een paar foto’s en een filmpje kregen (10€ per persoon) van ons avontuur.

Lunch – Vivendum – Dilsen Stokkem

Zondagmiddag zijn we heerlijk gaan eten bij Vivendum in Dilsen Stokkem. We hadden een deal op Groupon gevonden en konden zo 5 gangen eten voor 59€. Het waterarrangement kostte 10€ per persoon extra.

Ze hebben een Michelin ster en dat proef je!

Het was er echt heerlijk! We hebben buiten kunnen zitten en de bediening was super.

Ik had eens gehoord dat het er nogal formeel aan toeging, maar dat was helemaal niet het geval. Allemaal heel vlot, warm en menselijk.

Deze diashow vereist JavaScript.

Lieve was ook jarig geweest en dat had ik de bediening nog eens ingefluisterd, en toen het tijd was voor het dessert, kwam ze aan met deze verrassing… 🙂

Heel leuk gedaan. 🙂

We hadden om 12u30 gereserveerd en zijn er wel tot 16u15 geweest.

Natuurgebied Bergerven

Vanuit onze cabin in de Nutshel hebben we nog een mooie wandeling gemaakt naar het natuurgebied Bergerven, met de wilde paarden en het grote meer. We hebben hiervoor een stukje van het ruige laarzenpad gedaan (maar met sandalen lukte het ook hoor ;-)).

We hebben ook een hertje gezien.

Heerlijk om de paarden daar tegen te komen. Ze zijn niet bang, we hebben ze zelfs even kunnen aaien.

Dus… we hebben er weer een gigantisch leuk weekendje opzitten. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s