Hacienda Buen Suceso – Ervaring

We (een vriendin en ik) waren voor een weekje op vakantie in Gran Canaria begin februari 2018 en hadden via ‘Eliza was here’ een weekje geboekt in Hacienda Buen Suceso in Arucas, het noorden van Gran Canaria.

We vlogen met SN Brussels Airlines, zo’n 4 uurtjes vliegen vanuit Brussel.

Kamer

We hadden gelezen dat het er erg gehorig was, en dat je best een kamer zo hoog mogelijk kon nemen, en dat was een goede beslissing. We hadden kamer 15 op de eerste verdieping

Uiteindelijk hebben we niet echt last gehad van lawaai, maar we sliepen wel allebei met oordopjes in.

De trap naar boven was wel heel stijl met hoge treden. Met de valiezen was dat wel even corvé, maar dat was geen ramp. Voor mensen die wat minder goed te been zijn, is dit niet de ideale plaats.

De bedden waren heel goed, de dekens ook. Er waren ook 2 zeteltjes, een klein tafeltje en een grote verlichte kleerkast.

De badkamer was ook in orde.

Ze komen 5/7 dagen de kamers kuisen en het is heel fijn om ’s avonds toe te komen en te zien dat de bedjes weer mooi zijn opgemaakt en onze pijama’s mooi opgevouwen onder ons kussen lagen. 🙂

De kamers waren altijd proper.

Buiten

De overdekte terrassen boven zijn heerlijk om op te zitten (veel comfortabele zetels met kussens) en ook beneden staat het vol comfi zeteltjes.

Wat is er / wat meenemen?

Er zijn 2 grote en één medium handdoeken, er liggen ook 2 grote badhanddoeken (voor aan het zwembad/jacuzzi/strand) in de kamer en er zijn 2 kamerjassen.

Er is wc papier, een haardroger en douchegel in de badkamer.

Ontbijt

Het ontbijt was best wel uitgebreid.

Je kan er terecht vanaf 8u.

Er is koffie, thee, 3 soorten fruitsap, eieren (soms omelet, soms spiegelei) met hesp of spek, minstens 3 verschillende soorten granen/muesli, melk, kaas, salami, chorizo, kippenwit, kleine witte en bruine broodjes, boterhammen die je even onder de grill kan leggen, croissants, chocoladekoekjes en puddingkoekjes, confituur, yoghurtjes, vers fruit… Echt wel heel veel.

Restaurant

We zijn 2 keer in het restaurant gaan eten en dat was superlekker en je betaalt er heel weinig! Echt een aanrader.

Faciliteiten

Toen wij er begin februari waren, was het er uitzonder slecht weer. Dit hadden ze al heel lang niet meer meegemaakt blijkbaar. Het was er vaak frisser (14°C), er was vaak veel wind en er viel ook regelmatig een vlaag regen. Dat ging meestal wel snel weer over. Maar het was te koud om te gaan zwemmen in het mooie, propere buitenzwembad.

Ook voor de jacuzzi, die wel in een gebouw apart zat, vonden we het toch iets te fris. Er was ook een stoombad en fitness, maar daar zijn we niet echt gaan kijken.

Het is er in ieder geval heel mooi en rustig. Er waren in deze periode ook heel veel mooie bloemen.

Wat een beetje jammer was, was dat er niet echt een ruimte was waar je gezellig binnen kon zitten als het wat kouder was buiten. Mocht het mooi, warm weer geweest zijn, dan moet het heerlijk zijn om buiten te zitten. Het is er heel mooi en rustig en er zijn heel veel gezellige zitplaatsen buiten. Maar er was geen plaats waar je even gezellig kon gaan zitten of iets drinken (buiten het restaurant, maar dat was ’s avonds pas open vanaf 20u en leende zich er niet echt toe).

Er is wel een grote ruimte met haardvuur dat ze ook aanstaken als het koud was, maar daar was het heel ongezellig. De lichten waren er veel te fel, en het stonk er naar de rook. Het was er bovendien ook nog altijd koud.

Wifi

De enige tegenvaller was het gebrek aan wifi. Er was alleen gratis wifi in de receptie, en in de grote, ongezellige, koude, naar rook stinkende ruimte. Op de kamers niet. Het kon wel tegen betaling, maar de kwaliteit van de wifi in die 2 ruimtes was al heel laag (alles ging enorm traag) dat ik er niet echt voor wou betalen om diezelfde kwaliteit op de kamer te hebben.

Op de kamer kon ik op mijn smartphone wel wat doen met 3G, en ook op het eiland gebruikten we altijd Google Maps op mijn smartphone met 3G en dat werkte 8/10 wel. Het was in ieder geval altijd genoeg om ons van A naar B te gidsen.

Auto

We hadden gelezen dat we best een kleine upgrade van de auto namen. Dat hebben we ook gedaan (35€/week) en dat was een goede zet. We hadden een VW Polo om een week mee rond te rijden, en dat was heel comfortabel rijden (wel geen cruise control). Het was een recente auto. En aangezien we toch ook een paar keer de bergen zijn ingetrokken om mooie bergdorpjes te gaan bezoeken, of de krater van Bandama of de Roque Nublo, komt die extra kracht van de auto wel van pas.

Aanrader?

Zou ik deze plek aanraden? Ja, absoluut. Het was de ideale uitvalsbasis voor deze vakantie. Het eiland is niet zo groot, dus op een uurtje sta je aan de andere kant.

De Hacienda was echt rustig, proper, mooi, alles wat je zou willen.

En ok, het zou nog leuker geweest zijn mocht het er wat warmer geweest zijn, maar het bleek nu net een uitzonderlijk slechte week qua weer te zijn.

En dan nog hebben we volop van de vakantie genoten. Slecht weer is daar ook niet echt zo’n ramp. Als het regende, was dat voor 10 minuutjes en daarna was het weer over.

Dus… doen of niet? Ik zou zeggen ja. 🙂

(Tenzij je niet goed te been bent, dan is het niet echt the place to be, door de trappen, ook in de ontbijtruimte)

Lees ook: Wat te doen tijdens je vakantie in Gran Canaria? >> Ontdek ons reisverhaal.

En hier een filmpje met de hoogtepunten.

3 reacties op ‘Hacienda Buen Suceso – Ervaring

  1. Ik kan alleen maar beamen wat m’n reisgenootje heeft neergeschreven. Het was een zalige, rustgevende vakantie. Het verblijf was prima, het eiland Gran Canaria heeft me aangenaam verrast!

    Like

Plaats een reactie